Энэхүү шүүсний жор бол бидний сайн мэдэх Bloody Mary коктейлийн эрүүл мэндэд тустай. Уламжлалт архи, халуун соусын оронд бид улаан лооль, нимбэг, селөдерейний суурь дээр байцаа, улаан чинжүү нэмдэг.
Таны анзаарах зүйл бол бүх уусдаг эслэг нь шүүс рүү ордог тул энэ шүүс өтгөн бөгөөд өтгөн юм. Уусдаг эслэг нь гэдэсний микробиомыг тэжээж, хоол боловсруулах тогтолцооны эрүүл мэндийг сайжруулдаг.
Та маш их уух шаардлагагүй, халуун ногоотой амтанд дургүй бол мэдээж чинжүүгээ орхиж болно 🔥
Аз жаргалтай шүүслэг !

Амт
Энэ шүүсний жорны шинэхэн халуун ногоотой улаан лоолийн амтанд дуртай. Энэ нь байцаатай ногооноос давслаг, өвслөг ургамал юм.

Найрлага
- 3 ширхэг байцаа навч
- 4 селөдерей иш
- 3 улаан лооль
- 1 нимбэг
- 1 улаан чинжүү (заавал биш)
- 1 халбага тамари
Хугацаа: 5 минут
Тоо хэмжээ: 800 мл
Үйлчилдэг: 4

Бэлтгэл
Кале
- Навчийг үндсэн ишнээс нь салга (та ишнээс шүүс хийж болно)
- Навчийг нилээд цавчих
Селөдерей
- Ишийг ишний дундуур эрхий хурууны хэмжээтэй жижиг хэсэг болгон хайчилж ав (энэ нь урт утаслаг целлюлозын утасыг богиносгож, хэвлэлийн эргэн тойронд ороохоос сэргийлнэ)
- Та селөдерей навчийг шүүсээр хийж болно, гэхдээ энэ нь гашуун байдлыг нэмэх тул дургүй бол хая
- REVO830: Жижиг хэсэг болгон цавчих шаардлагагүй
- AUTO10: Бункерт тохирох урт хэсгүүдийг хайчилж ав
Улаан лооль
- Ногоон иш, навчийг арилгана
- Шүүсийг бүхэлд нь
Нимбэг
- Наалтыг аваад хатуу төгсгөлийн цэгүүдийг таслана
- Нимбэгийг илүү амттай болгож, нимбэг бүрээс илүү шүүс авахын тулд арьсан дээр нь дугуйруулж хэрчинэ.
Чили
- Ишний төгсгөлийг таслах
- Хагасыг нь уртаар нь хэрчиж, үрийг нь хэт халуун болгохыг хүсэхгүй бол үрийг нь салгаж үлдээгээрэй.
Хүйтэн даралтаар шүүс шахах арга
Улаан лооль нь энэ жорны хамгийн зөөлөн найрлагатай тул эхлээрэй. Шүүс шахагчдаа нэг нэгээр нь нэмээд нэмж нэмэхээсээ өмнө тус бүрийг нь дараарай.
Дараа нь жижиглэсэн байцааг нэг нэгээр нь шүүслэг.
Хэрэв хэрэглэж байгаа бол дараа нь чинжүү нэмээд дараа нь жижиглэсэн селөдерейг нэг удаад нэмнэ.
Нимбэгний зүсмэлүүдийг нэг дор нэмж хийж дуусга.
Шүүс хийж дууссаны дараа тамарийг шүүсний саванд хийж, халбагаар холино.
Зөвлөгөө: Та Тамари хэрэглэхийн оронд Вустерширийн соус эсвэл шар буурцаг сумс хэрэглэж болно.
AUTO10 давхарлах: Кале, улаан лооль, селөдерей, нимбэг, чинжүү
Эрүүл мэндийн ашиг тус

Кале
Кале бол манай гаригийн хамгийн шим тэжээлээр баялаг хүнсний нэг юм. Хамгийн ашигтай бүрэлдэхүүн хэсэг нь антиоксидант, органик хүхрийн ачаар үрэвслийг арилгах чадвар юм.
Хоол тэжээл: Кале нь H. Pylori бактериас ходоодыг хамгаалахад тусалдаг изотиоцианатуудыг агуулдаг. Гайхамшигтай эдгээх, залуужуулах үйлчилгээтэй, тэжээллэг навчит ногоо. Кале нь омега-3 тосны хүчил, хлорофилл, амин хүчлүүд, A, C, E, K, B-нийлмэл витаминууд болон төмөр, магни, зэс, кали зэрэг эрдэс бодисоор баялаг.
Зүрх судасны / Цусны эргэлтийн систем: Кале нь витамин С, бета-каротин, флавоноид зэрэг антиоксидантаар баялаг. Эдгээр антиоксидантууд нь зүрх судасны өвчний эрсдэлт хүчин зүйл болох исэлдэлтийн стресс, үрэвслийг багасгахад тусалдаг. Энэ нь цусны даралтыг зохицуулахад тусалдаг калигаар баялаг бөгөөд цусны даралтыг бууруулж, цус харвах эрсдлийг бууруулдаг.
Булчингийн систем: Кале нь витамин, эрдэс бодис, антиоксидант их хэмжээгээр агуулагддаг тул булчингийн тогтолцоонд ашигтай байдаг. Энэ нь ялангуяа яс, булчинг эрүүл байлгахад чухал үүрэг гүйцэтгэдэг К витаминаар баялаг юм. Витамин К нь булчингийн агшилтанд зайлшгүй шаардлагатай кальцийг зохицуулахад тусалдаг. Нэмж дурдахад, байцаа нь хүчилтөрөгчийг булчинд хүргэдэг цусны улаан эсийн уураг болох гемоглобиныг үйлдвэрлэхэд шаардлагатай төмрийн сайн эх үүсвэр юм. Калеыг хоол хүнсэндээ оруулах нь булчингийн үйл ажиллагаа, нөхөн сэргэлт, булчингийн эрүүл мэндийг дэмжихэд тусална.
Мэдрэлийн систем: Кале нь тархины эрүүл мэндэд чухал ач холбогдолтой альфа линолений хүчил (ALA) хэлбэрээр ургамлын гаралтай омега-3 тосны хүчлээр хангадаг.

Селөдерей
Селөдерей нь техникийн хувьд өвслөг ургамал боловч бид үүнийг идэж, хүнсний ногоо шиг хооллодог.
Селөдерей бол өвөрмөц тэжээллэг чанараараа эрүүл мэндэд олон ашиг тустай олон төрлийн хүнсний ногоо юм.
Селөдерей шүүс нь бие махбодийг маш их шүлтжүүлдэг бөгөөд энэ нь сайн дасгал хийсний дараа сүүн хүчлийг биеэс зайлуулахад маш чухал юм.
Хэрэв та селөдерейний шүүс уухын гайхалтай ашиг тусын талаар мэдэхийг хүсвэл гарчигтай номыг уншихыг зөвлөж байна "Селлерийн шүүс " Энтони Уильям.
Селөдерей нь бидний биеийн янз бүрийн системд сайн нөлөө үзүүлдэг болохыг эндээс харж болно.
Хоол тэжээл: Селөдерей нь илчлэг багатай боловч витамин К, витамин С, кали, фолат зэрэг зайлшгүй шаардлагатай шим тэжээлээр баялаг. Мөн флавоноид, бета каротин, витамин С зэрэг антиоксидантуудыг агуулдаг.
Зүрх судасны систем: Селөдерей нь фталид хэмээх нэгдлүүдийг агуулдаг бөгөөд энэ нь артерийн эргэн тойрон дахь булчингуудыг тайвшруулж, цусны судсыг өргөсгөх замаар цусны даралтыг бууруулахад тусалдаг. Селөдерей дэх калийн өндөр агууламж нь цусны даралтын түвшинг зохицуулахад тусалдаг.
Хоол боловсруулах систем: Селөдерей нь хоол боловсруулах тогтолцоог эрүүл байлгахад зайлшгүй шаардлагатай эслэгийн маш сайн эх үүсвэр юм. Эслэг нь гэдэсний хөдөлгөөнийг зохицуулж, өтгөн хатахаас сэргийлж, цочромтгой гэдэсний хам шинж (IBS), дивертикулит зэрэг хоол боловсруулах эрхтний эмгэгийн эрсдлийг бууруулдаг.
Дархлааны систем: Селөдерей нь витамин С, флавоноид зэрэг антиоксидантуудыг агуулдаг бөгөөд эсийг чөлөөт радикалуудын нөлөөнөөс хамгаалахад тусалдаг. Эдгээр антиоксидантууд нь дархлааны системийг бэхжүүлж, архаг өвчний эрсдлийг бууруулдаг.
Үрэвслийн хариу урвал: Селөдерей нь үрэвслийн эсрэг үйлчилгээтэй лютеолин, полиацетилен зэрэг нэгдлүүдийг агуулдаг. Эдгээр нэгдлүүд нь янз бүрийн архаг өвчинтэй холбоотой бие махбод дахь үрэвслийг багасгахад тусалдаг.
Хоргүйжүүлэх: Селөдерей нь байгалийн шээс хөөх эм бөгөөд энэ нь шээсний үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэх замаар биеэс хорт бодисыг зайлуулахад тусалдаг гэсэн үг юм. Энэ нь мөн хоргүйжүүлэх үйл явцад оролцдог элэгний ферментийг идэвхжүүлдэг нэгдлүүдийг агуулдаг.

Улаан лооль
Улаан лооль бол ботаникийн хувьд жимс гэж ангилагддаг олон төрлийн жимс юм. Тэдгээр нь янз бүрийн өнгө, хэлбэр, хэмжээтэй байдаг бөгөөд амтат амтат амттанаас татсан амтат амттай байдаг. Эдгээр нь витамин, эрдэс бодис, антиоксидантаар баялаг тул ямар ч хоолны дэглэмд эрүүл нэмэлт болдог.
Хоол тэжээл: Улаан лооль нь А, С, К витамины сайн эх үүсвэр юм. Мөн кали, манган, антиоксидантаар баялаг.
Бүх системүүд: Улаан лооль бол биеийн бүх системд тустай тэжээллэг чанар юм. Эдгээр нь хараа, дархлааны үйл ажиллагаа, цусны бүлэгнэлтэд зайлшгүй шаардлагатай A, C, K витаминаар баялаг юм. Нэмж дурдахад эдгээр нь зүрхний эрүүл мэнд, булчингийн үйл ажиллагаа, ясны эрүүл мэндэд чухал ач холбогдолтой кали, манган зэрэг эрдэс бодис агуулдаг. Улаан лооль нь ликопен, бета-каротин, витамин С зэрэг антиоксидантаар баялаг бөгөөд үрэвсэл, исэлдэлтийн стрессийг бууруулж, зүрхний өвчин, хорт хавдар зэрэг архаг өвчний эрсдлийг бууруулдаг.
Зүрх судасны / Цусны эргэлтийн систем: Улаан лооль нь ликопен, витамин С, бета-каротин зэрэг антиоксидантуудын баялаг эх үүсвэр юм. Эдгээр антиоксидантууд нь зүрхний өвчин үүсгэх эрсдэлт хүчин зүйл болох бие дэх үрэвсэл, исэлдэлтийн стрессийг бууруулахад тусалдаг. Улаан лоолийг улаан өнгөтэй болгодог каротиноид пигмент болох ликопен нь зүрхний өвчин тусах эрсдэлийг бууруулдаг. Энэ нь LDL (муу) холестерины түвшинг бууруулж, цусны бүлэгнэлтийн эрсдлийг бууруулдаг. Улаан лооль нь цусны даралтыг зохицуулахад тусалдаг эрдэс калийн сайн эх үүсвэр юм. Улаан лооль зэрэг калигаар баялаг хоол хүнс хэрэглэх нь цусны даралтыг бууруулж, зүрхний өвчний эрсдлийг бууруулдаг.
Хоол боловсруулах систем: Улаан лооль нь гайхалтай тэжээллэг бодис болох ликопенийн ачаар амттай төдийгүй гайхалтай тэжээллэг байдаг. Ликопен нь элэгний эрүүл мэндэд онцгой ач тустай бөгөөд элэгийг эсийн гэмтлээс хамгаалж, цусны улаан эсийг аюулгүй, үр дүнтэй хоргүйжүүлэхэд тусалдаг. Энэ нь улаан лоолийг хоол боловсруулах эрхтний эрүүл мэнд, ерөнхий сайн сайхан байдлыг сайжруулахын тулд хоолны дэглэмд маш сайн нэмэлт болгодог.
Дархлааны систем: Улаан лооль нь дархлааны системд маш сайн байдаг. Улаан лоольд агуулагдах шим тэжээл нь эхлээд бие махбодийг бактери, вирус зэрэг гадны бодисуудтай тэмцдэг цагаан цусны эс буюу Т эсийг илүү ихээр үйлдвэрлэхэд түлхэц өгдөг. Улаан лоольд агуулагдах шим тэжээл нь эдгээр цагаан эсийг чөлөөт радикалуудын гэмтлээс хамгаалдаг.
Булчингийн систем: Улаан лооль нь шим тэжээлийн баялаг агууламжтай тул булчингийн тогтолцоонд ашигтай байдаг. Эдгээр нь булчингийн агшилт, электролитийн тэнцвэрийг хадгалахад зайлшгүй шаардлагатай калийн сайн эх үүсвэр юм. Нэмж дурдахад улаан лооль нь витамин С, ликопен зэрэг антиоксидант агуулдаг бөгөөд булчин дахь үрэвсэл, исэлдэлтийн стрессийг бууруулахад тусалдаг. Улаан лоольд агуулагдах К витамин нь ясны эрүүл мэндэд чухал ач холбогдолтой бөгөөд булчингийн бүтцийг дэмжиж, булчин сулрахаас сэргийлдэг. Хоол хүнсэндээ улаан лоолийг оруулах нь булчингийн үйл ажиллагаа, нөхөн сэргэлт, булчингийн эрүүл мэндийг дэмжихэд тусалж, ямар ч хоолны дэглэмд үнэ цэнэтэй нэмэлт болно.

Нимбэг
Нимбэг бол ямар ч шүүслэг гал тогооны өрөөнд байх ёстой найрлага юм. Эдгээр нь хүнсний ногооны шүүсийг илүү амттай болгож, хөргөгчинд удаан хадгалахад тусалдаг. Нимбэг нь биофлавоноидоор баялаг бөгөөд дархлааг сайжруулж, бие махбод дахь үрэвслийг бууруулдаг. Нимбэгний шүүс нь ханиад, ханиалгах, хоолой өвдөх зэрэгт онцгой ач тустай байдаг.
Нимбэг нь аяга таваг дээр тод, амттай нэмэлт төдийгүй эрүүл мэндэд тустай. Нимбэг яагаад бидний биеийн янз бүрийн системд сайнаар нөлөөлдөг болохыг эндээс харж болно.
Хоол тэжээл: Нимбэг нь илчлэг багатай ч эсийг гэмтлээс хамгаалахад тусалдаг хүчтэй антиоксидант С витаминаар баялаг юм. Тэд мөн нимбэгийн хүчил, кали болон ерөнхий эрүүл мэндийг дэмждэг бусад тэжээллэг бодисуудыг агуулдаг.
Хоол боловсруулах систем: Нимбэгэнд агуулагдах нимбэгийн хүчил нь ходоодны хүчлийн үйлдвэрлэлийг идэвхжүүлснээр хоол боловсруулалтыг сайжруулахад тусалдаг. Энэ нь хоол боловсруулахад тусалж, гэдэс дүүрэх, гэдэс дүүрэх зэрэг хоол боловсруулах эрхтний асуудлаас урьдчилан сэргийлэх болно.
Дархлааны систем: Витамин С нь эрүүл дархлааны системд зайлшгүй шаардлагатай. Нимбэг нь витамин С-ийн маш сайн эх үүсвэр бөгөөд дархлааг сайжруулж, ханиад томууны үргэлжлэх хугацаа, хүндрэлийг бууруулахад тусалдаг.
Хоргүйжүүлэх: Нимбэг нь биеийг цэвэрлэж, хорт бодисыг зайлуулахад тусалдаг тул хоргүйжүүлэх хоолны дэглэмд ихэвчлэн ашиглагддаг. Нимбэгэнд агуулагдах нимбэгийн хүчил нь биеийн хоргүйжүүлэх гол эрхтэн болох элэгний үйл ажиллагааг идэвхжүүлдэг. Нимбэг нь цэвэрлэгч, зөөлрүүлэгчийн үүрэг гүйцэтгэдэг; эд эсээс хорт бодисыг шахаж, элэгийг хоргүйжүүлэхэд түлхэц өгдөг. Нимбэгний шүүс нь хуучин эмийн үлдэгдэл хэлбэрээр хорт бодисыг биеэс зайлуулахад тустай.
Арьсны эрүүл мэнд: Нимбэгт агуулагдах антиоксидант, түүний дотор витамин С нь хөгшрөлтийн шинж тэмдгийг бууруулж, арьсны эрүүл мэндийг сайжруулахад тусалдаг. Нимбэгний шүүсийг арьсан дээрх хар толбо, сэвх толбыг арилгахын тулд гаднаас нь хэрэглэж болно.
Чийгшүүлэх: Нимбэгтэй ус нь сэргээгч, чийгшүүлэгч ундаа бөгөөд таныг өдрийн турш чийгтэй байлгахад тусалдаг. Шингэнийг хадгалах нь ерөнхий эрүүл мэндэд чухал ач холбогдолтой бөгөөд энергийн түвшин, сэтгэл санааг сайжруулахад тусалдаг.

Чили (улаан)
Улаан чинжүү нь таны дуртай хоолонд зөвхөн галын нэмэлт зүйл биш юм; Тэд мөн эрүүл мэндийн олон төрлийн ашиг тусыг санал болгодог. Гэсэн хэдий ч, ялангуяа ходоод, хоол боловсруулах эрхтний асуудалтай бол тэдгээрийг дунд зэрэг хэрэглэх нь чухал юм. Улаан чинжүү нь бидний биеийн янз бүрийн системд сайн нөлөө үзүүлдэг болохыг эндээс харж болно.
Хоол тэжээл: Улаан чинжүү нь А, С, Е витамин, кали, фолат зэрэг эрдэс бодисоор баялаг. Тэд мөн халуун ногоотой халууныг хариуцдаг капсаициныг агуулдаг бөгөөд энэ нь эрүүл мэндийн янз бүрийн ашиг тустай холбоотой байдаг.
Зүрх судасны систем: Улаан чинжүүнд агуулагддаг капсаицин нь холестерины хэмжээг бууруулж, цусны урсгалыг сайжруулж, цусны даралтыг бууруулж зүрхний эрүүл мэндийг сайжруулахад тусалдаг. Мөн цусны бүлэгнэл үүсэхээс сэргийлж зүрхний шигдээс, цус харвах эрсдлийг бууруулдаг.
Хоол боловсруулах систем: Улаан чинжүү нь ходоодны хүчлийн үйлдвэрлэлийг идэвхжүүлж, хоол боловсруулалтыг сайжруулдаг. Тэд мөн ходоодны хортой бактерийг устгаснаар ходоодны шархлааны эрсдлийг бууруулахад тусалдаг.
Дархлааны систем: Улаан чинжүүнд агуулагдах витамин С өндөр нь дархлааг сайжруулж, халдвараас хамгаалдаг. Тэд мөн чөлөөт радикалуудтай тэмцэж, бие дэх үрэвслийг багасгахад тусалдаг антиоксидант агуулдаг.
Бодисын солилцооны эрүүл мэнд: Капсаицин нь бодисын солилцоог хурдасгадаг бөгөөд энэ нь жингээ хасахад тусалдаг. Энэ нь чихрийн шижин өвчтэй хүмүүст тустай цусан дахь сахарын хэмжээг зохицуулахад тусалдаг.
Өвдөлт намдаах: Капсаициныг сэдэвчилсэн хэрэглээ нь мэдрэлийн рецепторыг мэдрэх чадваргүйжүүлэх замаар өвдөлтийг бууруулдаг. Энэ нь ихэвчлэн үе мөчний үрэвсэл, невропати зэрэг өвчний өвдөлтийг намдаахын тулд тос, наалтанд ашиглагддаг.
Жор: энд дарна уу

Гари Доуз
Мастер шүүсний тогооч, Кувингс Австрали
Гари бол эрүүл мэнд, эрүүл мэндийг хамгаалах хүсэл тэмүүллээр өдөөгдсөн шүүслэг болон ургамлын гаралтай хоол тэжээлийн дэлхийн хүчирхэг компани юм. Байгалийн жүүс эмчилгээ, бүхэл бүтэн хүнсний ургамалд суурилсан хоол тэжээлийн гэрчилгээтэй Гари бол шүүслэг болон ургамлын гаралтай хооллолтын хувиргах үр өгөөжийг ашиглах боломжийг хүмүүст олгодог онцгой сурган хүмүүжүүлэгч юм.
Гари өөрийн гэгээрүүлэх ном, динамик онлайн курсуудаараа дамжуулан амьд шүүс, бүхэл бүтэн ургамлын гаралтай хоол хүнсээр баялаг амьдралын хэв маягийг хэвшүүлэхийн тулд урьдчилан сэргийлэх, нөхөн сэргээх эдгээх хүчийг авардаг.
Түүний эрхэм зорилго бол бусдыг эрүүл мэнд, эрч хүчтэй болгох аялалд нь урамшуулан чиглүүлэх явдал юм.
Анхааруулга: Энэ нийтлэлд байгаа мэдээлэл нь зөвхөн боловсролын зорилгоор зориулагдсан бөгөөд янз бүрийн ном, вэбсайтаас эх сурвалжаас авсан болно. Хэрэв та тусгай зөвшөөрөлтэй эмчийн хяналтгүйгээр санал болгосон аливаа зүйлийг хийх юм бол эрсдэлийг өөрөө хариуцна. Зохиогч Гари Доуз нь шууд болон шууд бусаар эмчийн зөвлөгөөгүйгээр бие махбод, сэтгэл хөдлөл, эрүүл мэндийн асуудлыг эмчлэхийн тулд эмнэлгийн зөвлөгөө өгдөггүй, ямар нэгэн арга техникийг ашиглахыг заадаггүй.