Тарвасыг шүүс болгох 3 арга

 

Тарвасыг зөвхөн жимсээр нь, зөвхөн хальсаар нь, жимс, хальсаар нь шүүсээр бэлтгэх гурван арга байдаг. Тарвас, олон төрлийн жимс нь зөвхөн амтат жимснээс гадна хэрэглэхэд тохиромжтой. Зөвхөн жимсийг нь шүүсээр шахах нь түгээмэл сонголт боловч тарвасны бусад хэсгээс амттай амтыг гаргаж авах өөр хоёр аргыг судлах нь зүйтэй. Энд та жүүс хийх гурван арга зам байна

 

тарвас:

  • Зөвхөн жимс
  • Зөвхөн хальс
  • Жимс ба хальс

Эдгээр аргуудыг манай Kuvings Whole Slow Juicers Collection-д туршиж үзсэн. Бусад шүүс шахагч тарвасны хальсийг шахаж чадваргүй байж магадгүй тул болгоомжтой байгаарай эсвэл сүүлийн хоёр аргыг хэрэглэхээс татгалзаарай.

 

Зөвхөн жимс

 

Тарвасыг шүүслэх хамгийн алдартай арга бол бидний ихэвчлэн хэрэглэдэг амтат улаан жимснээс шүүс гаргаж авах явдал юм. Жимс нь сайхан амтыг санал болгодог төдийгүй тарвас дахь усны өндөр агууламж 92%, электролитийн агууламжтай учраас чийгшүүлэхэд тусалдаг. Нэмж дурдахад тарвас жимс нь түүхий улаан лоольтой харьцуулахад ойролцоогоор 40% илүү ликопен агуулдаг ликопенийн маш сайн байгалийн эх үүсвэр юм. Зөвхөн жимснээс шүүсийг шахаж авснаар та тогтвортой өнгөтэй, тод улаан шүүс авах болно.

 

 

Зөвхөн хальс

Энэ арга нь жингээ хасхад зориулсан ба та тарвасны хальсыг дангаар нь шүүс хийж болно. Хэрэв та тарвасны жимсийг ердийн байдлаар идэж үлдэгдэл хальснаас нь шүүс хийх нь хог хаягдлыг багасгах гайхалтай арга юм. Тарвасны хальс нь эрүүл мэндэд маш олон ашиг тустай байдаг. Витамин С, А аминдэм, В6 витамин, кали, цайр зэрэг чухал тэжээллэг бодисоор баялаг тарвасны хальс нь илчлэг багатай уураг юм. Нэмж дурдахад энэ нь маш их хэмжээний хлорофилл, цитрулин, амин хүчил, флавоноид, фенолын нэгдлүүдийг агуулдаг бөгөөд энэ нь таны өдөр тутмын хэрэглээнд шим тэжээлээр баялаг нэмэлт болдог.

 

 

Хальс нь маш хатуу тул Kuvings удаан шүүс шахагчийг эвдэх болно гэж санаа зовж байгаа бол санаа зовох хэрэггүй. Kuvings Whole Slow Juicers нь тарвасны хальсанд ямар ч асуудалгүй бөгөөд амархан шүүсийг шүүдэг. Гол нь хальсын хуваах, бутлахын тулд бага зэрэг ажиллах шаардлагатай тул шүүс шахагч нь арай чанга байж болох ч шүүс шахагч нь целлюлоз, шүүсийг богино хугацаанд гаргаж авахыг харах болно.

 

Тарвасны хальс нь тарвасны жимс шиг чихэрлэг биш гэдгийг анхааруулж байна. Жимс, хүнсний ногооны ихэнх гадна давхаргын нэгэн адил тарвасны хальс нь бага зэрэг гашуун боловч тийм ч тааламжгүй байдаг. Шүүсийн өнгөний хувьд энэ нь ногоон өнгөтэй байх боловч сүүдэр нь тарвасны царцдасаас ихээхэн хамаардаг. Дараах видеон дээр хальс ногоон өнгөтэй тул маш сайхан ногоон өнгөтэй шүүс бэлтгэснийг олж хараарай.

 

 

Мах ба царцдас

 

 

 

Тарвасыг бүхэлд нь шүүсээр шахаж авснаар тарвасны бүх хэсгийн эрүүл мэндэд тустай. Үүнээс гадна хог хаягдал багатай, бэлтгэл багатай, цэвэрлэхэд хялбар байдаг. Та тарвасаа хуваахад л хангалттай, бие биенээсээ юу ч салгах шаардлагагүй. Мөн тарвасны усны өндөр агууламж, зөөлөн жимс, хатуу хальсыг хослуулсан нь бүх нухаш нь шүүс шахагчаар амархан шахагдаж, шүүр болон аяганд бага хэмжээний үлдэгдэл үлдээдэг.

 

 

Амтны хувьд бүхэл бүтэн тарвасны шүүс нь тарвасны амттай амттай боловч бага зэрэг гашуун байдаг. Энэхүү хослол нь тарвасн жимс амтанд дуртай, гэхдээ чихэрлэг амттанг хүсдэггүй хүмүүст тохиромжтой. Шүүсний өнгө нь тарвасны жисний шүүс шиг тод биш, бараан улаан, бараг хүрэн өнгөтэй. Цаг хугацаа өнгөрөхөд та шүүсэнд хоёр өөр өнгийн давхаргыг харж болно. Энэ нь исэлдэлтийн улмаас үүссэн салалт биш, харин хальс, жимсний хэсгүүдийн нягтралын ялгаатай байдлаас үүдэлтэй тусгаарлалт юм.

 

Гурван арга нь давуу болон сул талуудтай боловч нэг нь танд болон таны шүүс шахагчд тохирсон байх болно гэж найдаж байна. Хэрэв та эдгээр аргуудын аль нэгийг туршиж үзсэн бол манай Instagram болон Facebook дээр хэр таалагдаж байгааг бидэнд мэдэгдээрэй.

 

Kuvings Official