Та үлдсэн шүүсний нухашаар юу хийж чадах вэ? Энэ бол анхлан суралцагчид болон мэргэжлийн хүмүүсээс ихэвчлэн асуудаг асуулт юм. Танд урам зориг өгөхийн тулд бид интернетийн хамгийн шилдэг илүүдлийн санаа, жорыг нэг тохиромжтой жагсаалтад нэгтгэв.

Шүүс нь уусдаг эслэг агуулдаг бөгөөд энэ нь холестеролыг бууруулж, цусан дахь сахарын хэмжээг хянадаг. Целлюлоз нь уусдаггүй эслэгээс бүрддэг бөгөөд энэ нь өтгөний хэмжээг ихэсгэдэг. Гэхдээ хэрэв та илүүдлийг шидэхийг хүсэхгүй байгаа бол эдгээр бүтээлч шүүсний целлюлозын жоруудын аль нэгийг хийхэд бэлэн болтол хөлдөөгчид хадгалаарай.

Целлюлозын олон жор байдаг. Хэрэв танд шүүсний нухашаар юу хийж болох талаар өөр санаа байгаа бол Facebook эсвэл Instagram дээр бидэнтэй хуваалцаарай.

 

 

 

 

data-mce-src="https://cdn.shopify.com/s/files/1/0668/1447/6533/files/blog_pulp_img_01_480x480.webp?v=1699353718"

Гэрэл зургийг Becky via Love to be in the Kitchen

1. Маффин ба Талх

Энэ бол целлюлозыг дахин ашиглах хамгийн түгээмэл аргуудын нэг юм. Шүүстэй нухаштай талх, маффин нь эрүүл, хөнгөн зууш эсвэл хурдан өглөөний цай хийхэд тохиромжтой.

Целлюлозын маффин нь хүүхдүүдэд тохиромжтой, ялангуяа хүнсний ногоог нуух шаардлагатай бол! Тэд лууван эсвэл жимсний нухаштай хамгийн сайн тохирдог ч та гартаа байгаа ямар ч шүүсний нухашаар хийж болно.

Шүүстэй зутан маффины жор
Шүүстэй нухаштай талхны жор
data-mce-src="https://cdn.shopify.com/s/files/1/0668/1447/6533/files/blog_pulp_img_02_480x480.webp?v=1699353718"

Гэрэл зургийг Lexi Crowded Kitchen- ээр дамжуулан авсан

 

 

2. Амттан

Бүйлсний сүү, луувангийн шүүс, жимсний шүүс, тэр ч байтугай манжингийн шүүсээс авсан нухаш нь амттанг чийгшүүлж, хүнсний ногооны эрүүл мэндэд тустай.

Шүүс целлюлозын амттангийн жор
data-mce-src="https://cdn.shopify.com/s/files/1/0668/1447/6533/files/blog_pulp_img_03_480x480.webp?v=1699353718"

Өчигдөр Reclaiming- ээр дамжуулан Аллисон Уиллис авсан гэрэл зураг

 

 

3. Кракер ба дүрэх

Целлюлозыг жигнэмэгээр жигнэх эсвэл усгүйжүүлж амттай целлюлозын жигнэмэг болгон ногооны амтыг идээрэй. Эдгээр нь уламжлалт жигнэмэг эсвэл чипсээс илүү эрүүл хувилбар юм. Хэрэв та хүнсний ногоо эсвэл ногоон шүүстэй целлюлозыг юу хийхээ мэдэхгүй байгаа бол энэ төрлийн нухашны жор нь маш сайн сонголт юм.

Шүүс целлюлозын жигнэмэгийн жор
Шүүсийн нухашыг дүрэх жор
data-mce-src="https://cdn.shopify.com/s/files/1/0668/1447/6533/files/blog_pulp_img_04_480x480.webp?v=1699353721"

Гэрэл зургийг Lexi Crowded Kitchen- ээр дамжуулан авсан

 

 

4. Хүнсний ногоотой мах, шарсан мах

Өнөө өглөөний шүүсний үлдэгдлийг өнөө оройн хоол болгон хувиргаарай! Шүүс целлюлозын бургер болон махан бөмбөлөг нь ургамлын гаралтай хялбар хоол болдог. Шаржигнуур, хүнсний ногоогоор дүүргэсэн шаржигнуур нь боодол, будааны аяга, салат гэх мэт амттай байдаг.

Шүүсийн нухаштай ногооны махны жор
Шүүстэй нухаштай шарсан махны жор

Гэрэл зургийг Kuvings HQ

 

 

5. Баар ба хазуулсан хоол

Хүүхдүүд болон насанд хүрэгчид аль алинд нь бүйлсний нухашаар хийсэн эдгээр зуушанд амттай байх болно.

Шүүсийн целлюлозын баар ба хазуулсан

6. Шөл ба соус

Амтат халбага шөл эсвэл гоймонгийн соус нь хоолондоо уусдаггүй эслэг нэмэх амттай арга юм.

Шүүстэй нухаштай шөл ба соусын жор

 

 

 

7. Хуушуур ба вафли

Нэг аяга шүүс, нэг таваг эрүүл бин эсвэл вафли (эсвэл хоёуланг нь) ууж сэр. Энэ бол шүүсний нухашаа дахин ашиглах хүүхдэд ээлтэй бас нэг гайхалтай сонголт юм.

Шүүстэй нухаш бин, вафлитай жор

 

Хэрэв та хэдхэн секундын дотор шүүсний целлюлозыг дахин ашиглахыг хүсвэл бордооны овоолго дээрээ нэмнэ үү. Таны ургамал танд талархах болно!

Kuvings Official