Цагаан гаа, турмерик нь байгалиасаа эслэг байдаг тул шүүс шахагчийг бөглөрөхөд хүргэдэг. Эдгээр үндэстэй ногоог бөглөрөхөөс урьдчилан сэргийлэх, шүүсийг нь хялбар болгох зөвлөмжийг дэлгэрэнгүй уншина уу.

1. Шинэхэн шүүс

Бүх шүүслэг найрлагатай адил шинэхэн нь хамгийн сайн!

Цагаан гаа, турмерик нь байгалиасаа эслэг байдаг бөгөөд нас ахих тусам хуурай, эслэг болдог. Энэ нь хуучин үндсийг шүүсийг илүү хэцүү болгодог.

Үндэс, ялангуяа хэрчсэн үндэс хурдан хорчийж, зөөлрөх нэг шалтгаан нь агаарт байдаг.

Үндэс нь агаарт өртөхийг багасгахын тулд хөргөгчинд агаар нэвтрэхгүй саванд хадгална. Та тэдгээрийг агаар нэвтрэхгүй саванд хийхээсээ өмнө цаасан алчуур эсвэл цаасан алчуураар боож болно.

Шүүс бэлтгэх үндэс сонгохдоо шинэлэг байдлаас гадна махлаг, хүнд үндэс сонгох хэрэгтэй. Эдгээр шинж чанарууд нь шүүслэг байдаг тул шүүсийг нь илүү хялбар болгодог.

2. Бүтэн болон жижиглэсэн

Бага хэмжээний цагаан гаа, турмерикийн хувьд та тэдгээрийг цавчих шаардлагагүй. Хэрэв та жороо бага зэрэг өшиглөхийн тулд нэг эсвэл хоёр инч үндэс нэмбэл ийм зүйл болно.

Илүү их хэмжээний цагаан гаа бол илүү хялбар бөгөөд хурдан боловсруулахын тулд тэдгээрийг 1 инчээс 2 инчийн хэмжээтэй хэсэг болгон цавчихыг зөвлөж байна.

Энд нэг зөвлөгөө байна: Цагаан гаагаа хэвтээ байдлаар нь хэрчиж, босоо утаснуудыг нь хугал. Өөрөөр хэлбэл, хальсан дээрх зураастай ижил чиглэлд зүснэ. Та нягт боодолтой утаснуудыг салгах гэж оролдох үед ийм аргаар зүсэх нь илүү их хүчин чармайлт шаарддагийг анзаарах болно.

Турмерик нь цагаан гаатай харьцуулахад жижиг, эслэг багатай тул цавчих шаардлагагүй. Гэсэн хэдий ч, хэрэв та турмерик шүүсийг шахахтай холбоотой асуудал байвал цагаан гаатай ижил аргаар тайрч болно.

3. Хальслах уу, хальслахгүй байх уу?

Сайн мэдээ! Та цагаан гаа, турмерикаа хальслах шаардлагагүй!

Үнэн хэрэгтээ, хальсыг нь үлдээх нь дээр олон шалтгаан бий. Цагаан гаа болон турмерикийн хальсыг шүүсээр шахах нь дараах давуу талтай.

Хальс нь полифенол, антиоксидант, үрэвслийн эсрэг үйлчилгээтэй.

Хачирхалтай хэлбэр, ан цавтай тул үндэстэй хүнсний ногоо хальслахад хэцүү байдаг тул та цаг хугацаа, хүчин чармайлтаа хэмнэдэг.

Нимгэн хальс нь шүүс шахагчийг гэмтээхгүй, бөглөрөхөд нөлөөлдөггүй.

Хальс нь аль чиглэлийг цавчихыг зааж өгөхөд тусална.

Турмерикийн хальс нь таны гарыг толбоноос хамгаалдаг.

Хэрэв та цагаан гааныхаа хальсыг арилгахыг хүсвэл хальслагчаа алгасаад халбагаар арьсаа хусаарай. Целлюлозыг дэмий үрэлгүйгээр тэдгээр цоорхой руу орох гайхалтай хэрэгсэл юм.

Та ердийн ногоо хальслагчаар турмерикийг хальсалж, хүрэхэд бэрх цэгүүдийг халбагаар цэвэрлэж болно. Гараа будахаас зайлсхийхийн тулд турмериктай харьцахдаа бээлий өмсөх хэрэгтэй.

4. Нимбэгтэй турмерикийн шүүс

Турмерик нь шүүс шахагчийг будаж, ихэнх хэсгүүдэд улбар шар/шар өнгө, эрэг дээр ногоон/цэнхэр өнгө үлдээдэг.

Турмерик дахь куркумин нь усанд амархан уусдаггүй тул будалт үүсдэг.

Шүүс шахагчдаа толбо үүсгэхгүй байх хамгийн сайн арга бол турмерикийг нимбэгээр шүүслэх явдал юм. Нимбэг нь хүчиллэг бөгөөд шүүс нь байгалийн толбыг цайруулдаг.

5. Давхарга хийх найрлага

Цагаан гаа, турмерикийг шүүсээр шахахдаа бункерийн ёроолд давхарлаж тавихыг зөвлөж байна.

Дээд талд нь илүү том, хатуу орцуудыг тавь. Эдгээр найрлага нь цагаан гаа болон турмерик ширхэгийг шүүс шахагчаар шахаж, бөглөрөхөөс сэргийлдэг.

6. Урвуу товчийг ашиглана уу

Урвуу товчийг ашиглана уу! Урвуу товчлуур нь хэсгүүдийг буцааж илгээж, байрлуулсан хэсгүүдийг суллана.

Урвуу товчийг 5-10 секундын турш дараад урагшлах товчийг дарна уу. Та үүнийг хэд хэдэн удаа хийж болно.

Энэ процесс нь таны шүүс шахагчийг ажлын дундуур задлах, цэвэрлэх шаардлагагүйгээр бөглөхөд тусална.

7. Шүүс шахагчаа цэвэрлэх

Энэ нь сэтгэл татам байхад, аяга таваг угаагчдаа шүүс шахагчаа цэвэрлэж болохгүй. Өндөр дулаан нь эд ангиудыг гажуудуулж болно.

Шүүс шахагчийг гараар угаахаас гадна хэрэглэсний дараа шууд хийх хэрэгтэй. Шүүс шахагчаа хэдий чинээ хурдан угаана, төдий чинээ целлюлозын үлдэгдэл, толбыг арилгахад хялбар болно.

Толбо арилгахад туслахын тулд та цэвэрлэгч бодисын зуурмаг эсвэл шингэн уусмал үүсгэж болно. Зарим тустай бодисууд нь аяга таваг угаагч, жигд натри, цуу, нимбэгний шүүс, ус юм. Хэсэг хэсгүүдийг хэдэн цаг эсвэл шөнийн турш зуурмаг эсвэл уусмалд байлгана.

Шургийн хувьд та цаасан алчуур дээр бага зэрэг ургамлын тос асгаж, будсан хэсгүүдэд үрж болно.

Бүрэн цэвэрлэгээ хийхийн тулд эд ангиудын үлдэгдлийг аяга таваг угаагч бодис, усаар зайлж угаана уу.

Энэхүү нийтлэлийг www.kuvingsusa.com сайтын зөвшөөрөлтэйгээр дахин нийтэлсэн болно

Kuvings Official