Хүнсний ногоо нь эрүүл хоолны дэглэмд зайлшгүй шаардлагатай. Тэд архаг өвчний эрсдлийг бууруулж, цусны даралтыг бууруулж, хоол боловсруулалтыг сайжруулж, бусад олон зүйлийг хийж чадна.

Өдөрт 2-3 аяга уухыг зөвлөдөг боловч 2017 оны CDC судалгаагаар Америкийн насанд хүрэгчдийн 90% нь хангалттай ногоо иддэггүй болохыг тогтоожээ .

Боловсруулсан хүнсний сонголтуудын хэмжээ их байгаа тул хоол хүнсэндээ хангалттай хэмжээний ногоо оруулахад хэцүү байх болно, ялангуяа та тэдэнд дургүй бол.

Таныг эрүүл амьдралын хэв маягтай болгохын тулд бид хүнсний ногоог илүү ихээр хэрэглэх 14 аргыг (хоол болгонд салат идэхгүйгээр) эмхэтгэсэн. Эдгээр зөвлөмжүүдийн зөвхөн нэгийг нь өдөр тутмынхаа хэвшилд оруулснаар хүнсний ногооны хэрэглээгээ нэмэгдүүлж, эрүүл саруул, аз жаргалтай байх болно.

1. Харагдах газар хадгална

Харагдахгүй, ухаангүй. Та бүтээгдэхүүнээ шарсан шүүгээнд хийхдээ тэнд байгааг мартах магадлалтай. Харин оронд нь хүнсний ногоогоо хөргөгчинд хамгийн чухал цэг болгон өг. Дараагийн удаа та хөнгөн зууш хайж хөргөгчний хаалгыг онгойлгоход шинэхэн бүтээгдэхүүнтэй тулгарах болно.

2. Нэн даруй бэлтгэ

Хүнсний дэлгүүр эсвэл захаас гэртээ ирэхдээ хүнсний ногоогоо угааж, хальсалж, тайрч ав. Энэ нь ялангуяа лууван, шанцайны ургамал, вандуй, селөдерей зэрэгт хэрэгтэй. Тэдгээрийг жижиг уут эсвэл дахин ашиглах боломжтой саванд салгаж авснаар татан авч, цавчихад хялбар болно.

3. Шүүс

Шүүс бэлтгэх нь түүхий хүнсний ногоог холих хялбар арга юм. Таны бие ходоодоо уусдаггүй эслэгээр дүүргэхгүйгээр хүнсний ногооны уусдаг эслэг болон шим тэжээлийг хурдан шингээж авах болно. Хоёр төрлийн эслэг нь эрүүл хооллолтонд чухал ач холбогдолтой тул энэ нийтлэл дэх бусад зөвлөмжийг дагаж мөрдөхөө мартуузай.

Үнэ цэнэтэй шим тэжээл, ферментийг бүрэн бүтэн байлгахын тулд найрлагыг нь зөөлөн буталдаг бүхэл бүтэн удаан шүүс шахагчаар та дээд зэргийн чанартай жүүс авах болно .

Хэрэв та шинэ ногоо шүүс хийж байгаа бол шүүсийг амтлахын тулд алим эсвэл өөр жимс нэмж болно. Цаг хугацаа өнгөрөх тусам жимсний хэмжээг багасгахад хялбар байх болно. Тун удахгүй та цэвэр ногооны шүүсний амтыг мэдрэх болно!

4. Өглөөний цайгаа нэмэгдүүл

@2zwei_jahre

Өглөөний цайнд зориулсан ногоон шүүс эсвэлсмүүти нь таныг бүрэн сэрэхээс өмнө нэг тун ногоо өгөх болно. Хэрэв та өглөө өндөг идэхийг илүүд үздэг бол омлет дээрээ хэрчсэн хонхны чинжүү, мөөг эсвэл бууцай нэмнэ.

5. Шөл хийх

Шөл, смүүти зэргээс гадна хүнсний ногоог амтлах бас нэг амттай арга бол шөл юм. Сквош, амтат төмс, хулуу зэрэг холимог хүнсний ногоог өтгөн шөл болгон хувиргах эсвэл лаазалсан шөл эсвэл шөлөнд жижиглэсэн ногоо нэмнэ.

6. Буцалгахын оронд шарж идээрэй

Хэрэв хүнсний ногоо аль хэдийн таны хэрэгцээ биш бол хэт чанасан брокколи таны тавган дээр хүйтэн болно.

Шарсан ногоо нь амтыг нь гаргаж, гайхалтай шаржигнуур болгодог. Жижиглэсэн брокколи, цэцэгт байцаа, брюссель нахиа, лууван, спаржа зэргийг чидун жимсний тосонд хийж, давс, перец, өөрийн хүссэн ургамлаар амтлана (заавал биш). 425 градусын зууханд 20-30 минутын турш жигнэх.

7. Тэднийг хувцасла

Хүнсний ногоо нь оддын салат амтлагчийн хэрэгсэл болгоорой. Хэрэв та савласан зүйлд дургүй бол ихэнх салатны орцыг гэртээ байгаа найрлагаар хийхэд хялбар байдаг.

Нимбэгний винигретт хурдан хийхийн тулд ¼ аяга нимбэгний шүүс, ⅓ аяга оливын тос, жижиглэсэн сармисны хумс, 1 цайны халбага дижон гич, нэг чимх давс, перцийг холино. Хачиртай болгохын тулд навчит салат дээр хийнэ.

8. Хүнсний ногоотой гоймон хийх

Цуккини, лууван эсвэл амтат төмсийг эргүүлж, хүнсний ногоотой гоймон хийнэ. Эдгээр гоймонг заавал чанах шаардлагагүй, тиймээс энэ нь хүнсний ногоог түүхийгээр нь хэрэглэхэд тохиромжтой арга юм.

Өөр нэг хүнсний ногооны гоймонгийн хувилбар нь нэрэндээ нийцдэг: спагетти хулуу. Үүнийг хийхэд гайхалтай хялбар бөгөөд төвийг сахисан амттай байдаг.

9. Хөөрхий

Танд ногооны гоймонтой хамт ямар нэг зүйл хэрэгтэй болно! Улаан лоолийн соусанд хүнсний ногоо нэмэх нь хоолондоо илүү олон ногоо оруулах хамгийн хялбар (мөн хамгийн нууцлаг) аргуудын нэг юм.

Татсан селөдерей, хонхны чинжүү, цуккини эсвэл мөөгийг гар хийцийн улаан лоолийн соус дээр нэмж үзээрэй. Эсвэл савнаас соус хийж хутгахаасаа өмнө бага зэрэг оливын тосоор хуурч ав. Та мөн байцаа эсвэл бууцайнаас амттай песто хийж болно.

10. Хөлдөөсөн ногоо хэрэглээрэй

Энэ нь өвлийн саруудад эсвэл шинэ ногоо байхгүй тохиолдолд тохиромжтой сонголт юм. Хөлдөөсөн ногоог ид боловсорч гүйцсэн үедээ түүж, хөлдөөдөг нь шинэ ногоотой адил шим тэжээлтэй байдаг. Та шинэ ногоотой адил гэсгээж, бэлтгэж болно. Шүүс, шарж, мах шарах, холих, та үүнийг нэрлэх болно!

Та хөлдөөсөн жимс ашиглан эрүүл зайрмаг ч хийж болно.

11. Усанд дүрж идээрэй

Давж баршгүй усанд дүрэх нь ногоог үзэн яддаг хүмүүсийг хүртэл луувангийн саваа руу хүрэхэд хүргэдэг. Шинэхэн ногоог гар хийцийн гуакамол, ялзмаг эсвэл ранчоны дүрсэнд дүрнэ.

12. Шанцайны ургамал ороож үзээрэй

Боов, пита, тортиллийг том навчтай шанцайны ургамалаар соль. Салатны боодол нь сэндвич, такогийн амтыг сэргээж, сэтгэл ханамжтай болгодог.

13. Хүнсний ногооны чипс дээр зууш

@larigeibfood

Чипсэнд хэн дургүй вэ? Нимгэн хэрчсэн лууван, яншуй, амтат төмс, манжин зэргийг жигнэх юм уу хуурч, давстай зууш болгон идээрэй. Бүр илүү эрүүл хоол идэхийн тулд зууханд шарсан байцаа эсвэл шарагчаар шарсан байцааны чипс хийж болно.

14. Амттан дээр нэмнэ

@gosiazaparatem

Та зөв уншсан: та амттангаар хүнсний ногоо идэж болно (мөн үүнийг сайхан өнгөрүүлээрэй). Жижиглэсэн ногоог (эсвэл шүүсний целлюлозыг) маффин, талх болон бусад гурилан бүтээгдэхүүнд, тухайлбал эдгээр буурдаг манжинтай жигнэмэгийг оруулаарай .

Хүнсний ногоог амтлах өөр олон арга бий, гэхдээ эдгээр 14 нь маш сайн эхлэл юм. Бага зэрэг бүтээлч сэтгэлгээ, дадлага хийснээр та амтлах нахиагаа хүнсний ногоог хүсэхэд сургаж чадна. Таны бие танд талархах болно!

Kuvings Official