Найрлага
- 250 гр элсэн чихэр
- 1 багц ванилийн сахар
- 250 гр хайлсан цөцгийн тос
- 5 өндөг
- 350 гр гурил
- 1 багц жигд нунтаг
- 4-5 алим
- 4 халбага нунтаг элсэн чихэр
Арга
- Зуухыг 160 ° C конвекцийн зууханд урьдчилан халаана (дээд/доод 180 ° C).
- Элсэн чихэр, ванилийн сахар, хайлсан цөцгийн тос, өндөг зэргийг холино.
- Гурилыг жигд нунтагтай хольж, бүгдийг нь өтгөн зуурсан гурил болгон холино.
- Алимны шүүсийг шахаж, зуурмаг, шүүсийг зуурсан гурилтай хольж, бүх зүйлийг тосолсон хавчаартай хайруулын тавган дээр хийнэ (диаметр нь 28 см орчим).
- 3 алимыг хагас болгон хувааж, бялууны хольц дээр тавь. Алимны бялууг 55-60 минутын турш жигнэх. Төгсгөлд нь бага зэрэг нунтагласан элсэн чихэр нэмнэ. Нэг халбага зайрмаг эсвэл ташуурдуулж идээрэй.
📷 Instagram @larigeibfood