Ойролцоогоор 4 хүнд хэрэгтэй:
- 250 гр элсэн чихэр
- 250 гр ус
- 2 шинэ өндөгний цагаан
- 250 мл нимбэгний шүүс (ойролцоогоор 4-5 нимбэг)
- 1 чимх давс
- шинэхэн гаа (чимэглэлийн зориулалтаар)

Арга
1. Жижиг саванд 250 грамм ус, 250 грамм элсэн чихэр хийж, ус, элсэн чихэр хольж, элсэн чихэр бүрэн уусах хүртэл зөөлөн гал дээр буцалгана. Зуухнаас аваад хөргөнө.
2. Энэ хооронд өндөгний цагааныг бага зэрэг давс хийж, хатуу болтол нь хутгана. Удаан шүүс шахагчаар нимбэгний шүүс бэлтгэ. Нимбэгний шүүсийг чихрийн сироптой хольж, шилэн саванд хийнэ. Зуурсан өндөгний цагааныг хумсны тусламжтайгаар хөргөсөн шингэн рүү нугалав. Өндөгний цагаан, нимбэг-элсэн чихрийн холимог энэ үед бүрэн нийлээгүй байна. Энэ нь хөлдөх үед тохиолддог гэж бүү санаа зов.
3. Холимогийг хөлдөөгчид хийж, 30 минут тутамд 2 ½ - 3 цагийн турш хутгагчаар, эцэст нь халбагаар хутгана. Ингэснээр ямар ч мөсөн талст үүсэхгүй бөгөөд сорбет нь гайхалтай өтгөн болно.
Гаагаар чимэглээд сайхан өнгөрүүлээрэй!

Жор Instagram @larigeibfood

Kuvings Official